Opleidingcheques voor werknemers

Belangrijke wijzigingen opleidingscheques vanaf 1 maart - klik hier


Waarvoor kan je de opleidingscheques gebruiken?
Opleidingscheques worden aanvaard om het inschrijvingsgeld van een cursus die gevolgd wordt aan onze school te betalen. Handboeken en software die horen bij een gevolgde cursus en die verkrijgbaar zijn op het secretariaat kan je ook betalen met opleidingscheques. Let er wel op dat je bij aanvraag van opleidingscheques een aparte aanvraag doet voor het cursusgeld en een aparte aanvraag voor het boeken- en softwaregeld. We kunnen NIET teruggeven op opleidingscheques en nemen GEEN cheques aan voor boeken die nog niet voorradig zijn. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt volledig bij de cursist.

Kom jij in aanmerking? Hoe en waar kan je opleidingscheques aanvragen?

Enkele praktische opmerkingen:
  • De opleidingscheques zijn individueel en op naam van de werknemer.
  • Voor de cheques die een waarde hebben van 5, 10 en 25 euro betaal je zelf slechts de helft (dus 2,5 of 5 of 12,5 euro). Per kalenderjaar kan je maximaal voor 250 euro opleidingscheques aanvragen. Je kan 1 cheque niet gebruiken voor 2 cursussen. Informeer dus steeds over het juiste bedrag.
  • De cheques kunnen aangevraagd worden tot uiterlijk 2 maanden na de start van de opleiding. De opleidingscheques voor werknemers hebben een geldigheidsduur van 14 maanden. De begindatum van de cursus moet vallen binnen de periode van geldigheid van de cheques (m.a.w. tussen de begin- en einddatum vermeld op de cheques).
  • Net zoals vorig jaar kunnen opleidingscheques die niet rechtstreeks bij inschrijving aangeleverd worden niet meer op eender welk moment binnengebracht worden. Opleidingscheques voor semester 1 kunnen binnengebracht worden in de maand oktober, met terugbetalingen in de mate van het mogelijke in november en voor semester 2 is dit in de maand februari, met terugbetalingen in de mate van het mogelijke in maart. Diegene die ze later binnen brengen, ten allerlaatste 15 juni, zoniet terugbetaling pas in oktober van het volgende schooljaar.
  • Natuurlijk is het voor iedereen tijd- en kostenbesparend om de opleidingscheques aan te vragen vˇˇr inschrijving in de cursus en deze mee te brengen bij inschrijving.á
  • Cursussen fotografie kunnen vanaf 1 september 2019 ook met opleidingscheques betaald worden.


Meer weten?á
Meer informatie over de opleidingscheques in het algemeen vind je op de website áwww.vdab.be/opleidingscheques en over hoe wij ermee omgaan in ons centrumreglement.

PDF Document: opleidingscheques_voor_werknemers_in_de_praktijk.pdf

Voor verder informatie kan je e-mail sturen naar ocwerknemers@cvovolt.be.