Folder CVO VOLT 2015-16

BEGELEIDER BABY’S EN PEUTERS

Campus Heverlee: Interleuvenlaan 3-5 | 3001 Heverlee
Korte inhoud modules (PDF): Begeleider peuters en baby's
Brochure: Brochure Begeleider in de kinderopvang 2019-2020
Opleidingscoördinator: info.kids@cvovolt.be

Is de opleiding Baby’s en peuters iets voor mij?

Droom je ervan te werken met kinderen tussen 0 en 3 jaar? Wil je graag leren hoe je een schitterende begeleid(st)er kan worden? Wil je stage lopen in het werkveld van de kinderopvang voor het jonge kind om zo jouw kwaliteiten en vaardigheden verder te ontwikkelen?
Dan is deze opleiding zeker iets voor jou!

Hoe wordt deze opleiding gecertificeerd?

Volg je de opleiding Baby’s en peuters en slaag je voor alle modules, dan behaal je een attest. De combinatie met de opleiding AAV leidt niet tot een diploma.

Hoe lang duurt deze opleiding?

Om het attest Baby’s en peuters te behalen, heb je 3 semesters nodig.

Wanneer worden de lessen georganiseerd?

De lessen van de opleiding ‘Begeleider Baby’s en kleuters worden overdag georganiseerd, op maandag en/of donderdag. Dit combineer je met 2 dagen stage per week.

Wat na deze opleiding?

Met het attest Baby’s en peuters op zak kan je aan de slag in een kinderdagverblijf (indien niet georganiseerd door de overheid) en in de gezinsopvang (0-3 jaar) mits een extra module Kennismaken met de gezinsopvang van 20 lestijden.
Het attest Baby’s en peuters wordt erkend door Kind & Gezin.

Extra ondersteuning nodig?

Cursisten die extra hulp en ondersteuning wensen bij het studeren, kunnen zich inschrijven voor de L-module. Deze module maakt geen deel uit van het basistraject. In deze module leer je leren, je taken en je toetsen plannen en voorbereiden, omgaan met faalangst & stress, ... enzovoort. Er wordt ook extra aandacht besteed aan de taal en woordenschat die gebruikt wordt in de cursusteksten.

Gecombineerd onderwijs

gecobineerd onderwijs

Wat als ik me overdag moeilijk kan vrijmaken?

Je kan deze opleiding ook in gecombineerd onderwijs volgen. Je komt per module 7 avonden naar onze campus en krijgt er klassikaal les. Deze lessen vinden plaats op dinsdagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur. Daarnaast werk je thuis nog zelfstandig aan opdrachten van ongeveer 20 lesuren. Per semester kan je 2 modules uit deze opleiding in gecombineerd onderwijs volgen. Zo kan je je opleiding gemakkelijker combineren met je werk en/of je gezin. Je stage doe je uiteraard wél overdag.

Flyer e-learning modules met info en data (PDF)

Meer weten over gecombineerd onderwijs?