Coördinator fotografie

Veronique Minten
info.fotografie@cvovolt.be

Coördinator grafische opleidingen

Loes Maes
info.grafische@cvovolt.be
Bekijk het werk van onze cursisten op www.cvofoto.com

Folder CVO VOLT 2015-16

CVO VOLT


Contacteer ons
Tel. 016 31 99 20
Fax. 016 58 26 14
Kaart

Grafische opleidingen

Een team van 12 enthousiaste en ervaren leerkrachten staat klaar om onze cursisten te begeleiden in een leertraject waarin creativiteit, zelfstandigheid en het ontwikkelen van een eigen visie in de diverse grafische toepassingen centraal staan.

Bekijk hier de structuurschema’s van onze opleidingen: Structuurschema fotografie

NIEUW: basiscursus analoge fotografie

Analoge fotografie zit weer helemaal in de lift! Steeds meer mensen weten een ambachtelijke foto te waarderen. De rust en de tijd die dit fotografieproces onderscheidt van de digitale fotografie dwingt je om beter kijken, bewust af te drukken en te genieten van de spanning en de verwondering bij het ontwikkelen en afdrukken van je beelden.

In deze cursus maak je kennis met de basisprincipes van de analoge fotografie. Je gaat actief met de camera aan de slag in de donkere kamer en je leert je film belichten, je negatieven ontwikkelen en fotoafdrukken maken. In de loop van de module wordt er een bijkomende dag georganiseerd waarin de cursisten kennismaken maken met een edel procedé. Onze cursisten kunnen ook buiten de lesmomenten gebruik maken van de doka om materiaal te ontwikkelen en af te drukken.

Diplomagericht traject fotograaf

Ons uitgebreid aanbod levert iedereen die interesse heeft in digitale fotografie wel wat wils. Maar ook cursisten die zich willen opleiden tot een all-round fotograaf zitten bij ons aan het juiste adres. Zowel in ons modulaire aanbod als in het tweedekansonderwijs bieden wij een diplomagericht traject aan.  Het totale traject omvat een 10-tal modules waarin leren kijken en het ontwikkelen van een persoonlijke beeldtaal centraal staat. We werken met een modulair systeem: je werkt de opleiding dus op je eigen tempo af. ( zie structuurschema)

De opleiding fotograaf in samenwerking met het tweedekansonderwijs is een voltijdse dagopleiding gespreid over 4 semesters. Indien je deze opleiding combineert met AAV kan je een diploma secundair onderwijs te behalen. Het semestersysteem betekent dat je zowel in september als januari kan starten.
Deze opleiding is erkend voor kinderbijslag (-26 jaar).
Je kan in bepaalde gevallen vermindering van inschrijvingsgeld krijgen.
Meer info? cvovolt.be/tweedekans/fotografie

Fotografie

In de voorbije jaren heeft ons CVO een stevige reputatie opgebouwd rond de fotografieopleidingen. Ook in de toekomst willen we met een ons verruimde opleidingsaanbod verschillende doelgroepen aan hun trekken laten komen.

Zowel cursisten die zich inschrijven vanuit een vrijetijdsinteresse, cursisten met een basis aan artistieke opleiding of ervaring die een hoger niveau willen bereiken of cursisten die een diploma fotograaf willen behalen kunnen bij ons terecht.

Volgend jaar verhuizen we volledig naar onze campus in Heverlee. Ook wij gaan er opnieuw op vooruit: 2 gloednieuwe fotostudio’s en een nieuw lokaal voor beeldverwerking worden in gebruik genomen.

FOTOGRAFIE: Basiscursussen

In de voorbije jaren heeft ons CVO een stevige reputatie opgebouwd rond de fotografie opleidingen. Ook in de toekomst willen we met een ons verruimde opleidingsaanbod verschillende doelgroepen aan hun trekken laten komen.

Zowel cursisten die zich inschrijven vanuit een vrijetijdsinteresse, cursisten met een basis aan artistieke opleiding of ervaring die een hoger niveau willen bereiken of cursisten die een diploma fotograaf willen behalen kunnen bij ons terecht.

In de basismodules richten we ons op iedereen die wil kennis maken met fotografie. ‘Leren kijken’ staat in deze cursussen centraal. Daarnaast wordt er uitgebreid aandacht besteed aan het verwerven van de basis technische vaardigheden: de instelmogelijkheden van de camera, manuele belichting, gebruik van de flits, ...

In de module beeldverwerking 1 maak je kennis met de basisvaardigheden in beeldbewerking. Aan de hand van het programma Lightroom leer je je beelden organiseren, beheren en bewerken.

FOTOGRAFIE: Vervolgcursussen

In de vervolgcursussen doen we een aanbod voor cursisten die de basiscursussen hebben afgewerkt en die nog verder willen ingaan op een of meerdere aspecten van de fotografie.

Het aanbod is veranderlijk, dwz dat we elke semester opnieuw een aanbod trachten te doen op basis van de bestaande noden en interesses van onze cursisten.

FOTOGRAFIE: Fotograaf

In deze modules richten we ons naar cursisten die de basiscursussen reeds hebben afgewerkt en daarna op een intensieve manier hun vaardigheden in de fotografie willen uitbreiden en verdiepen. We zetten in op persoonlijke ontwikkeling en opbouw van expertise door een langdurig en intensiever diplomagericht traject.

Dit traject start met 3 algemene modules: fotoanalyse, beeldverwerking B ( photoshop), foto B (werken in studio). Deze modules kunnen gelijktijdig of na elkaar worden gevolgd.

Indien je alle algemene modules afwerkt, kan je verder doorgroeien naar onze specialisatiemodules (ruimte, mens, actie en materie) om dan nadien het traject af te ronden met de module portfolio.

Dagopleiding

Het traject omvat 10 modules waarin leren kijken en het ontwikkelen van een persoonlijke beeldtaal centraal staat. Het is niet mogelijk om voor losse modules in te schrijven (inschrijvingen zijn per semester).

In de basismodules leer je de camera zowel technisch als creatief gebruiken. In de modules Beeldverwerking leer je je beelden organiseren, beheren en bewerken in Lightroom en Photoshop.

In de specialisatiemodules Ruimte, Actie, Mens en Materie gaan we dieper in op de specifieke fotografische vaardigheden binnen deze verschillende thema’s.

In de Portfolio afstudeermodule werk je een persoonlijk portfolio uit. Hiermee stel je je werk voor aan anderen. Daarnaast werk je aan je afstudeerproject.

3D CURSUSSEN

Ook ons aanbod 3D Tekenen blijft uitgebreid. We richten ons hier tot diverse doelgroepen: architecten, ontwerpers, grafici, fotografen, cursisten uit de modules 3D-printen,… In onze 3D-modules maken we gebruik van het programma Cinema 4D. Het wordt voor de duur van de opleiding gratis ter beschikking gesteld aan onze cursisten.

Andere grafische opleidingen

In samenwerking met de opleiding multimedia operator en webdesign van onze afdeling TKO (tweedekansonderwijs), worden een aantal grafische programma’s van Adobe op regelmatige basis ingericht (Illustrator, Indesign, photohsop,..)