Folder CVO VOLT 2015-16

Bibliotheek en Administratie

Bibliotheekschool

Wie aan de slag wil in de bibliotheek- en informatiesector, in een archief of documentatiecentrum, of als medewerker in een museum of erfgoedinstelling, kan bij ons terecht.

Al onze opleidingen zijn modulair: je kiest zelf of je ťťn of meerdere modules volgt, dan wel het volledige pakket. Elke opleiding leidt tot een certificaat of diploma, waarmee je in de sector aan de slag kan.

Accounting Assistant (gratis opleiding voor werkzoekenden)

Samen met Cevora (opleidingsorgaan van de bediendensector) richten we deze intensieve opleiding in voor werkzoekenden.
In deze opleiding behaal je 5 modules van HBO5 Boekhouden. Je kan dus daarna gemakkelijk het HBO5 Boekhouden verder afwerken en je diploma behalen.

Medisch Administratief Bediende

In de zorgregio Leuven/Hageland is er altijd werk in de medische sector, ook als administratief bediende. Je leert efficiŽnt functioneren in een administratie, kantoorsoftware correct gebruiken en vlot communiceren. De opleiding bevat ook een breed ‘medisch’ luik, waarin je een beter zicht krijgt op de organisatie van de gezondheidszorg en leert werken met medische vaktermen. Ook omgaan met patiŽnten, medische software en een kennismaking met de praktijk behoren tot het pakket. De opleiding leidt tot het Certificaat Medisch Administratief Bediende, dat in combinatie met Aanvullende Algemene Vorming leidt tot het diploma secundair onderwijs. Met je certificaat kan je aan de slag in ziekenhuizen, maar ook in privťpraktijken van dokters, tandartsen en specialisten.