Coördinator design

Els Borgonie
Loes Maes

info.design@cvovolt.be

Coördinator fotografie

info.fotografie@cvovolt.be
Om een idee te krijgen van de opdrachten bekijk het werk van onze cursisten op www.cvofoto.com

Folder CVO VOLT 2015-16

Fotografie

In de voorbije 10 jaren is onze fotografie opleiding uitgegroeid tot een levendige, grote en kwaliteitsvolle opleiding. Een team van 12 enthousiaste en ervaren leerkrachten staat klaar om onze cursisten te begeleiden in hun leerproces. In de basiscursussen leer je je camera correct te gebruiken en ook het leren kijken staat centraal. In de hogere modules staan creativiteit, zelfstandigheid en het ontwikkelen van een eigen persoonlijke beeldtaal centraal.

Bekijk hier het structuurschema van onze fotografie - opleiding: Structuurschema fotografie

FOTOGRAFIE: Basiscursussen

In de voorbije jaren heeft ons CVO een stevige reputatie opgebouwd rond de fotografie opleidingen. Ook in de toekomst willen we met een ons verruimde opleidingsaanbod verschillende doelgroepen aan hun trekken laten komen.

Zowel cursisten die zich inschrijven vanuit een vrijetijdsinteresse, cursisten met een basis aan artistieke opleiding of ervaring die een hoger niveau willen bereiken of cursisten die een diploma fotograaf willen behalen kunnen bij ons terecht.

In de basismodules richten we ons op iedereen die wil kennis maken met fotografie. ‘Leren kijken’ staat in deze cursussen centraal. Daarnaast wordt er uitgebreid aandacht besteed aan het verwerven van de basis technische vaardigheden: de instelmogelijkheden van de camera, manuele belichting, gebruik van de flits, ...

In de module beeldverwerking 1 maak je kennis met de basisvaardigheden in beeldbewerking. Aan de hand van het programma Lightroom leer je je beelden organiseren, beheren en bewerken.

FOTOGRAFIE: Vervolgcursussen

In de vervolgcursussen doen we een aanbod voor cursisten die de basiscursussen hebben afgewerkt en die nog verder willen ingaan op een of meerdere aspecten van de fotografie.

Het aanbod is veranderlijk, dwz dat we elke semester opnieuw een aanbod trachten te doen op basis van de bestaande noden en interesses van onze cursisten.

FOTOGRAFIE: Fotograaf

In deze modules richten we ons naar cursisten die de basiscursussen reeds hebben afgewerkt en daarna op een intensieve manier hun vaardigheden in de fotografie willen uitbreiden en verdiepen. We zetten in op persoonlijke ontwikkeling en opbouw van expertise door een langdurig en intensiever diplomagericht traject.

Dit traject start met 3 algemene modules: fotoanalyse, beeldverwerking B ( photoshop), foto B (werken in studio). Deze modules kunnen gelijktijdig of na elkaar worden gevolgd.

Indien je alle algemene modules afwerkt, kan je verder doorgroeien naar onze specialisatiemodules (ruimte, mens, actie en materie) om dan nadien het traject af te ronden met de module portfolio.

Dagopleiding

Het traject omvat 10 modules waarin leren kijken en het ontwikkelen van een persoonlijke beeldtaal centraal staat. Het is niet mogelijk om voor losse modules in te schrijven (inschrijvingen zijn per semester).

In de basismodules leer je de camera zowel technisch als creatief gebruiken. In de modules Beeldverwerking leer je je beelden organiseren, beheren en bewerken in Lightroom en Photoshop.

In de specialisatiemodules Ruimte, Actie, Mens en Materie gaan we dieper in op de specifieke fotografische vaardigheden binnen deze verschillende thema’s.

In de Portfolio afstudeermodule werk je een persoonlijk portfolio uit. Hiermee stel je je werk voor aan anderen. Daarnaast werk je aan je afstudeerproject.

3D CURSUSSEN

Ook ons aanbod 3D Tekenen blijft uitgebreid. We richten ons hier tot diverse doelgroepen: architecten, ontwerpers, grafici, fotografen, cursisten uit de modules 3D-printen,… In onze 3D-modules maken we gebruik van het programma Cinema 4D. Het wordt voor de duur van de opleiding gratis ter beschikking gesteld aan onze cursisten.

Andere grafische opleidingen

In samenwerking met de opleiding multimedia operator en webdesign van onze afdeling TKO (tweedekansonderwijs), worden een aantal grafische programma’s van Adobe op regelmatige basis ingericht (Illustrator, Indesign, photohsop,..)

Iefje Ceulemans_wie zoekt die wint

We hebben een winnaar!

  Eind vorig schooljaar schreef de fotografieafdeling van CVO VOLT een Instagramwedstrijd uit tijdens de zomervakantie met als thema “Wie zoekt die …