Aanvraag vrijstelling HBO5Deze opleidingen bieden cursisten de mogelijkheid om studeren te combineren met werk en gezin. Je bepaalt zelf het tempo van je studie. We bieden een groot aantal vakken aan via e-learning, waardoor je je minder naar school moet verplaatsen. De lesgevers zijn praktijkgericht en beschikken over professionele ervaring. Regelmatig nodigen we gespecialiseerde lesgevers uit. Indien je recht hebt op betaald educatief verlof mag je afwezig zijn op het werk met behoud van loon.


Folder CVO VOLT 2015-16

Graduaatsopleidingen (HBO5)

Vanaf september 2019 worden de HBO5 opleidingen aangeboden door Erasmus hogeschool Brussel.

Deze opleidingen bieden cursisten de mogelijkheid om studeren te combineren met werk en gezin. Je bepaalt zelf het tempo van je studie. We bieden een groot aantal vakken aan via e-learning, waardoor je je minder naar school moet verplaatsen. De lesgevers zijn praktijkgericht en beschikken over professionele ervaring. Regelmatig nodigen we gespecialiseerde lesgevers uit. Indien je recht hebt op betaald educatief verlof mag je afwezig zijn op het werk met behoud van loon.

HBO5 Boekhouden

Je houdt van cijfers, hebt een goede neus voor zaken en wil inzicht krijgen in de bedrijfswereld? Dan zal je je snel thuis voelen in de richting Boekhouden. Met je diploma kan je aan de slag in grote ondernemingen of KMO’s, bij een accountant of revisor, in de verzekeringssector , .... Je kan uitgroeien van hulpboekhouder tot hoofdboekhouder of je kan zelfstandig boekhouder worden. De vraag op de arbeidsmarkt blijft erg groot naar boekhouder en hulpboekhouder.

HBO5 Bibliotheek

Wie aan de slag wil in de bibliotheek- en informatiesector, in een archief of documentatiecentrum, of als medewerker in een museum of erfgoedinstelling, kan bij ons terecht.

HBO5 Openbare besturen

Je kan aan de slag bij een overheidsdienst zoals een provincie, een gemeente maar ook bij een OCMW. Indien je reeds werkt bij een overheidsdienst kan je dankzij deze opleiding je voorbereiden op een wervingsexamen. Als afgestudeerde beschik je over een praktijkgerichte kennis van de verschillende takken van het administratief recht. De opleiding wordt modulair georganiseerd. Het modeltraject omvat twee schooljaren.

HBO5 Rechtspraktijk

Je kan onze samenleving niet meer los zien van het recht. Op Europees, federaal en gewestelijk niveau worden heel wat wetten goedgekeurd. Daarom is de vraag naar medewerkers met een ruime praktische kennis van het recht groot. De tewerkstellingsperspectieven zijn zeer gunstig: de opleiding Rechtspraktijk opent vele deuren naar de arbeidsmarkt, zowel in de privé- als de openbare sector. Je kan aan de slag bij een advocaat of notaris, bij een gerechtsdeurwaarder, aan de griffies van rechtbanken, in een verzekeringsmaatschappij of vastgoedkantoor …