CoŲrdinator fotografie

Veronique Minten
info.fotografie@cvovolt.be

CoŲrdinator design

Els Borgonie
Loes Maes

info.grafische@cvovolt.be
Bekijk het werk van onze cursisten op www.cvofoto.com

Folder CVO VOLT 2015-16

CVO VOLT


Contacteer ons
Tel. 016 31 99 20
Fax. 016 58 26 14
Kaart

Portfolio

Start lessen :
Einde lessen :
Aantal : 1 /week
Inschrijven vanaf :
Kostprijs : €120
Lestijden : 80
Lesmomenten
Lesmomenten later te bepalen

Dit is de afstudeermodule van de opleiding Fotograaf. In deze module staat het uitwerken van een persoonlijk portfolio centraal. In deze porftolio verzamel je oud, geoptimaliseerd en nieuw werk. Via de portfolio kan je jezelf en je fotografische kunnen presenteren op de markt.

Naast het samenstellen van je portfolio is, werk je aan je afstudeerproject. Naast de fotografische inhoud van je afstudeerproject, sta je ook stil bij de presentatievorm(en) die je werk nodig heeft om tentoongesteld te worden. Planning, organisatie en het werken tegen een deadline zijn essentiŽle vaardigheden. De helft dan de lestijden in deze module gebeuren via afstandsonderwijs. Dat betekent dat je via het leerplatform een digitaal procesfolio bijhoudt waarin de leerkracht de nodige coaching en ondersteuning biedt. Zelfstandig kunnen werken is dan ook cruciaal in deze module.

Inhoud

De volgende inhouden komen in Portfolio module aan bod:

  • Uitwerken van een Portfolio
  • Uitwerken van presentatievormen in functie van een tentoonstelling

Doelgroep

Deze cursus richt zich naar iedereen die actief met fotografie bezig is en intensief wil werken aan het opmaken van een persoonlijke portfolio en tentoonstelling. De opleiding vraagt een meer dan uitgesproken engagement en organisatie ook naast de cursusmomenten.

Toelatingsvoorwaarden

Vereist: Deze cursus richt zich naar iedereen die actief met fotografie bezig is en intensief wil werken aan het opmaken van een persoonlijke portfolio en tentoonstelling. De opleiding vraagt een meer dan uitgesproken engagement en organisatie ook naast de cursusmomenten.

Kostprijs en benodigd materiaal

  • Het inschrijvingsgeld bedraagt Ä 120 (80 lestijden in 15 weken). De contactmomenten worden bij het begin van de lessenreeks in samenspraak met de leerkracht gepland.
  • Een digitale versie van de werkbundels wordt via het leerplatform gratis ter beschikking gesteld.
  • De cursist dient te beschikken over een digitaal fototoestel met manuele belichting om de fotografische opdrachten zowel thuis als in de les te kunnen uitvoeren.
  • Alle benodigheden om het persoonlijk afstudeerproject te kunnen uitvoeren.
  • Het eindwerk houdt het afdrukken en presenteren van een aantal beelden in. De prijs van dit alles kan variŽren naargelang het labo en de gekozen presentatievormen.
  • De cursist kan indien hij dat wenst gebruik maken van het studioreservatiesysteem.