Handleiding aanvraag vrijstelling HBO5 17-18

Examenreglement HBO5 17-18

Deze opleidingen bieden cursisten de mogelijkheid om studeren te combineren met werk en gezin. Je bepaalt zelf het tempo van je studie. We bieden een groot aantal vakken aan via e-learning, waardoor je je minder naar school moet verplaatsen. De lesgevers zijn praktijkgericht en beschikken over professionele ervaring. Regelmatig nodigen we gespecialiseerde lesgevers uit. Indien je recht hebt op betaald educatief verlof mag je afwezig zijn op het werk met behoud van loon.

CoŲrdinator

Kevin Linsingh
info.bibliotheekschool@cvovolt.be


Folder CVO VOLT 2015-16

Bibliotheekautomatisering (33% e-learning)

Start lessen :
Einde lessen :
Aantal : 1 /week
Inschrijven vanaf :
Kostprijs : €90
Lestijden : 60
Lesmomenten
Lesmomenten later te bepalen

inhoud

In deze module leer je begrippen binnen de bibliotheekautomatisering kennen en deze kaderen binnen gekende en ongekende bibliotheeksoftware.†

Cursisten die deze module wensen te volgen hebben bij voorkeur de ‘oriŽntatie in het beroepsveld’ en de ‘formele documentbeschrijving’ afgerond, of beschikken over de nodige voorkennis door beroepservaring.

De toepassingen in een digitale omgeving vereisen een voldoende kennis van Windows en tekstverwerking.
Inhoudelijk maken we een duidelijk onderscheid tussen cursisten uit de initiatie-opleiding en cursisten in een HBO5-traject, waarbij elke cursistengroep inhouden krijgt aangepast aan de toekomstige jobinhoud. De initiatiecursist focust daarbij op de meer technische / praktische aspecten van bibliotheekautomatisering en de dagdagelijkse toepassing ervan, de HBO5-cursist gaat een stap verder.

De evaluatie-afspraken voor de module maak je met de vakleerkracht tijdens de eerste les.