Begeleider in de kinderopvang | TKO VOLT

begelijder in de kinderopvang Campus Heverlee: Interleuvenlaan 3-5 | 3001 Heverlee
Korte inhoud modules (PDF): Begeleider in de kinderopvang
Brochure: Brochure Begeleider in de kinderopvang 2019-2020
Overzicht belangrijke info (PDF): zie bijlage 
Opleidingscoördinator: Karin Van Hijfte info.kids@cvovolt.beGet social!
youtube youtube youtube
Is de opleiding ‘Begeleider in de kinderopvang’ iets voor mij?

Is het je droom te werken met kinderen tussen 0 en 12 jaar? Wil je graag begeleid en ondersteund worden om een schitterende begeleid(st)er te worden? Wil je geïntroduceerd worden in het werkveld van de kinderopvang en de nodige kennis aangereikt krijgen om jouw kwaliteiten en vaardigheden verder te ontwikkelen?
Dan is deze opleiding zeker iets voor jou!

Behaal ik een certificaat of een diploma?

Volg je de opleiding Begeleider in de kinderopvang en slaag je voor alle modules, dan behaal je een certificaat. Combineer je deze opleiding met de opleiding AAV en slaag je voor alle modules, dan behaal je een diploma.

Hoe lang duurt deze opleiding?

Je traject voor het certificaat Begeleider in de kinderopvang bedraagt minimaal 4 semesters. In diezelfde periode kan je ook het diploma behalen.

Wanneer worden de lessen georganiseerd?

De lessen van de opleiding Begeleider in de kinderopvang worden overdag georganiseerd op maandag en/of donderdag. Dit combineer je met 2 dagen stage per week (rekening houdend met het lesrooster en overeen te komen met de stageplaats).


Wat na deze opleiding?

Met het certificaat of diploma ‘Begeleider in de kinderopvang’ op zak kan je aan de slag in een buitenschoolse kinderopvang (IBO) of in een kinderdagverblijf. Wanneer je wil werken in een groepsopvang, georganiseerd door de overheid, of in het (buitengewoon) kleuteronderwijs (benoemingsmogelijkheden), heb je een diploma nodig.
Je kan ook aan de slag in de gezinsopvang mits een extra module kennismaken met de gezinsopvang van 20 lestijden. Het certificaat Begeleider in de kinderopvang wordt erkend door Kind & Gezin.

Extra ondersteuning nodig?

Cursisten die extra hulp en ondersteuning wensen bij het studeren, kunnen zich inschrijven voor de L-module. Deze module maakt geen deel uit van het basistraject. In deze module leer je leren, je taken en je toetsen plannen en voorbereiden, omgaan met faalangst & stress, ... enzovoort. Er wordt ook extra aandacht besteed aan taal & woordenschat die gebruikt wordt in de cursusteksten van de opleiding Begeleider in de kinderopvang.

Gecombineerd onderwijs

gecobineerd onderwijs

Je kan bepaalde modules in gecombineerd onderwijs volgen. Je komt per module 7 avonden naar onze campus en krijgt er klassikaal les. Deze lessen vinden plaats op dinsdag en/of woensdag van 19.00 uur tot 22.00 uur. Daarnaast werk je thuis nog zelfstandig aan opdrachten à rato van 20 lesuren. Per semester kan je 2 modules uit deze opleiding in gecombineerd onderwijs volgen. Zo kan je je opleiding gemakkelijker combineren met je werk en/of je gezin. Je stages doe je overdag.

Flyer e-learning modules met info en data (PDF)

Meer weten over gecombineerd onderwijs?