SECRETARIAATSMEDEWERKER Minimum 18 jaar

secretariaatsmedewerkerOfficieel structuurschema (PDF): algemene vorming | specifieke vorming
Opleidingscoördinator: Cathy Genoe - info.handel@cvovolt.be


Is de opleiding Secretariaatsmedewerker iets voor mij?

  • Wil je aan de slag in een administratieve functie en nu al ervaring opdoen?
  • Wil je Frans en Engels in een zakelijke context leren gebruiken?
  • Wil je de vaardigheden aanleren die nodig zijn om in een administratieve functie te kunnen werken?
  • Ben je communicatief?

Dan is deze opleiding zeker iets voor jou.


pijl Behaal ik een certificaat of een diploma?

Volg je enkel de opleiding Secretariaatsmedewerker en slaag je voor alle modules, dan behaal je een certificaat. Combineer je deze opleiding met de opleiding AAV en slaag je voor alle modules, dan behaal je een diploma.pijl Hoe lang duurt deze opleiding?

Om het certificaat of diploma Secretariaatsmedewerker te behalen, heb je 3 semesters nodig.pijl Wanneer worden de lessen georganiseerd?

Alle modules van de opleiding Boekhoudkundig bediende worden overdag georganiseerd, tussen 8.45 uur en 17.05 uur.
Tijdens het schooljaar 2016-2017 richten we de modules van de opleiding Boekhoudkundig bediende in op dinsdagnamiddag, woensdag en donderdag.

Wil je deze opleiding combineren met de opleiding Aanvullende algemene vorming (AAV)? Dan kan je op de andere dagen AAV-modules volgen.

pijl Wat na deze opleiding?

Heb je het certificaat Secretariaatsmedewerker op zak? Dan kan je meestal meteen aan de slag als administratief medewerker. Vaak krijgen onze cursisten op het einde van hun stageperiode in een bedrijf een vast contract aangeboden.

Wil je na het behalen van je diploma verder studeren? De opleiding Secretariaatsmedewerker geeft je een goede basis voor HBO5-opleidingen zoals Meertalig Secretariaat, Boekhouden of Rechtspraktijk. Je kan ook doorstromen naar bacheloropleidingen zoals Office Management, Bedrijfsmanagement of Marketing.