Folder CVO VOLT 2015-16

Personenbelasting

Start lessen :
Einde lessen :
Frequentie : maximaal 1 /week
Inschrijven vanaf :
Inschrijvingsgeld : €120
Lestijden : 80
Lesmomenten
Lesmomenten later te bepalen

Module omschrijving

Voorkennis: geen

De belastingwetgeving is een groeiende complexiteit met een permanente evolutie. Ieder van ons wordt hiermee geconfronteerd. De lessen zijn een spannende zoektocht naar de rode draad die doorheen de verwerking van al onze inkomsten loopt.

Via tal van praktische oefeningen leer je gemaakte kosten in mindering brengen van je beroepsinkomen, bereken je zelf de onroerende voorheffing van je woning en vul je wanneer dat dit wettelijk vereist is de verkregen intresten op je spaarboekje in.

Mag er rekening gehouden worden met een belastingvrije som en hoe groot is die? Is je kind nog ten laste nu zij/hij een studentenjob heeft? Welk voordeel heb je als je aan pensioensparen doet? Is een gemeentebelasting duur? Waarom wordt er bedrijfsvoorheffing afgehouden van je inkomen?
Dit is slechts een greep uit de vele vragen, die je probleemloos zal kunnen beantwoorden na het volgen van deze module.

De steeds terugkerende, jaarlijkse verplichting om de aangifte van je inkomsten te doen, wordt dus een lachertje. Na het invullen van het belastingformulier maak je immers zonder moeite zelf de berekening van de som die de belastingadministratie op je bankrekening gaat terugstorten. Hierbij heb je de controle via een professioneel softwarepakket.