Folder CVO VOLT 2015-16

Hartig en zoet gebak

Start lessen :
Einde lessen :
Frequentie : maximaal 1 /week
Inschrijven vanaf :
Inschrijvingsgeld : €120
Lestijden : 80
Lesmomenten
Lesmomenten later te bepalen

Module omschrijving

Iedereen kan bakken
Er wordt aangeleerd hoe je brood, taarten, gebak kan maken
Kennis en gebruik van specifiek materiaal en grondstoffen worden aangeleerd en toegelicht
Vertrekkende vanuit het afwegen van ingrediënten leren we verschillende soorten degen bereiden en worden afgewerkt tot een eenvoudig koekje, klein gebak of feestelijke taarten
Eveneens staat de traditionele of trendvolle afwerking en versiering centraal , zodat je thuis je gasten kan verrassen met een spectaculaire home made gebak

Doelpubliek

Iedereen is welkom in deze cursus

Inhoud

1. Cakebeslag
1.1. Lemon meringue cup cakes
1.2. Griekse yoghurttaart met perzik en blauwe bes
2.Brooddeeg
2.1. Tijgerbroodjes
2.2. Worteltaart met pecannoten

3. Luxe brooddeeg
3.1. Rozijnen – suikerbrood
3.2. Omgekeerde dragoncakes met peer
4. Gistdeeg voor taarten
4.1. Bananentaartjes
4.2. Italiaanse koekjes ( biscotti)
5. Gerezen bladerdeeg
5.1. Croissants
5.2. ronde of lange suisseskoeken
6. Verwerken van kant en klaar bladerdeeg
6.1. Taartje met pompoen, courgette, zoete aardappel en feta
6.2. Spinazietaartje met zalm
7. Degen op basis van eiwit
7.1. Macaron met frambozenvulling
7.2. Merveilleux
8. Volkorenbrood
8.1. jagersbrood
8.2. Bath buns
9. 1. Vlechtbrood
9.2. Amandelkrullen met crème suisses en fruit

Toelatingsvoorwaarden

Het is een vereiste de module “ basis koken” te hebben gevolgd of door middel van een instapproef tijdens de 1ste les te bewijzen dat je de basiscompetenties beheerst

Cursus materiaal

Je hoeft geen materiaal of grondstoffen mee te brengen die zijn voorradig in de school
Wat je wel elke les moet meebrengen is: schort, 2 keukenhanddoeken, 1 vaatdoek, ovenwanten en een doos om het gebak mee te nemen

Extra informatie over deze module

deze lessen gaan tweewekelijks door