Leerplatform en accounts

Omwille van de fusie tussen CVO VOLT Leuven en CVO De Oranjerie Diest, werken we in dit fusiejaar nog met twee leerplatformen en verschillende accounts. Het overzicht hieronder schept hopelijk duidelijkheid. Vanaf volgend schooljaar 2021-2022 gaan we verder met één leerplatform en één account voor alle toepassingen (vb. leerplatform, inloggen op computers, wifi, etc).

Het volt-account: één account voor alles

Elke cursist krijgt een e-mail met informatie en login-gegevens voor het nieuwe volt-account (check zeker ook de spam-folder). Cursisten van de campussen Heverlee en Tienen (uitgezonderd crea/mode) maken nog geen gebruik van dit nieuwe volt-account, maar we vragen wel reeds aan iedereen om het te activeren zodat het account klaar is voor gebruik in de toekomst.

Je moet het account activeren via https://activeer.cvovolt.be. Je kies dan meteen een nieuw zelf gekozen wachtwoord met minimaal 7 karakters, 1 hoofdletter, 1 cijfer en het mag niet je (voor)naam bevatten.

Meer info en schermafdrukken vind je in het document volt-account voor cursisten.

Campussen Heverlee en Tienen (uitgezonderd lessen crea en mode)

leerplatform Chamilo
webpaginahttp://chamilo.cvovolt.be
login voornaam.achternaam (of een variatie, spaties worden vervangen door punten)
wachtwoord4 cijfers (tenzij zelf aangepast)

Je vindt de login-gegevens op je papieren inschrijvingsfiche en nieuwe cursisten krijgen de login ook toegestuurd per e-mail (check ook zeker de spam-folder). Je docent kan je gebruikersnaam en initiële wachtwoord ook voor je opzoeken in de klaslijst. Je kan je wachtwoord ook zelf resetten via de link "Wachtwoord vergeten" op de login-pagina van Chamilo.

Voor hulp bij inlog-problemen kan je in de eerste plaats bij je docent terecht. Nadien mail je indien nodig naar chamilo@cvovolt.be.

Campussen Aarschot, Diest en Haacht en de lessen crea en mode

leerplatform Moodle
webpaginahttps://moodle.cvovolt.be
login voornaam.achternaam@cursist.cvovolt.be (of een variatie, spaties worden vervangen door punten)
wachtwoord zelf gekozen wachtwoord (zie uitleg volt-account bovenaan)

Je vindt de login-gegevens op je papieren inschrijvingsfiche en nieuwe cursisten krijgen de login ook toegestuurd per e-mail (check ook zeker de spam-folder). Je docent kan je gebruikersnaam en initiële wachtwoord ook voor je opzoeken in de klaslijst. Je kan je wachtwoord laten resetten door de docent via de cursistmanager of ook zelf resetten via de link "Wachtwoord vergeten" op de login-pagina of meteen via https://reset.cvovolt.be.

Voor hulp bij inlog-problemen kan je in de eerste plaats bij je docent terecht. Nadien mail je indien nodig naar moodle@cvovolt.be.