Beauty: Gespecialiseerd voetverzorger | TKO

Duur: minimaal 0,5 jaar (1 semester)
Campus: Campus De Oranjerie Aarschot | Schoolstraat 1, Aarschot
Coördinator: Suzy Vandevenne | suzy.vandevenne@cvovolt.be
Cursistenbegeleiding:
Diploma/Certificaat? Beide zijn mogelijk.
Op het einde van de opleiding behaal je een certificaat.
Indien je combineert met de opleiding AAV, dan behaal je een diploma.
Inschrijven: online of op het secretariaat (openingsuren)

Is de opleiding Gespecialiseerd voetverzorger iets voor mij?

Deze module is een vervolgmodule van de opleiding voetverzorger. Je volgt deze module als je je, na het afronden van de basisopleiding, graag nog meer wil specialiseren in je vak.
Een gespecialiseerd voetverzorger doet meer dan een klassiek voetverzorger en stopt niet bij het esthetische aspect van het beroep. Als gespecialiseerd voetverzorger werk je samen met specialisten van andere disciplines zoals podologen, orthopedisch schoentechniekers en verpleegkundigen. Daarom leer je in deze module verschillende technieken (orthonyxie-, onychoplastie- en orthoplastietechnieken, verbandtechnieken) toepassen en je wordt opgeleid om je klanten advies te geven over de individuele voetverzorging.

Wat mag je verwachten?

  • Een enthousiast lerarenteam met oog voor jouw leertraject

Wat ga ik leren?

Toelatingsvoorwaarde: voetverzorger Basiskennis voetverzorging (60 LT) Initiatie voet- en nagelverzorging (40 LT) Elementaire voetverzorgingstechnieken (60 LT)
Aanvullende technologie voetverzorging (60 LT) Aanvullende voet- en nagelverzorging (60 LT) Bijzondere voetverzorgingstechnieken (40 LT)
 
minimaal 0,5 jaar Gespecialiseerde technieken voetverzorging (160 LT)
       
Certificaat Gespecialiseerd voetverzorger (480 lestijden)
Certificaat Gespecialiseerd voetverzorger + Certificaat AAV = diploma

Hoe lang duurt deze opleiding & wanneer is het les?

Je behaalt je diploma minimaal op 1 jaar, in combinatie met de opleiding AAV, afhankelijk van de planning school en cursist.
Alle modules van de opleiding worden overdag/’s avonds georganiseerd.

Wat na deze opleiding?

Wanneer je alle modules van het onderdeel voetverzorging en gespecialiseerde voetverzorging succesvol afrondt, behaal je het certificaat gespecialiseerde voetverzorger en kan je als zelfstandige aan de slag gaan.

Behaal ik een certificaat of een diploma?

Of je een certificaat of diploma behaalt, hangt af van het traject dat jij kiest.

  • Ben je op zoek naar een nieuwe insteek voor of een verandering van je carrière, dan volg je de modules voetverzorger. Als je slaagt voor de modules, krijg je een certificaat.
  • Wil je instappen in het diplomatraject, dan combineer je de modules voetverzorger met de opleiding AAV. Als je slaagt voor alle modules en AAV, dan behaal je je diploma.

Wat moet je nog weten?

  • We werken met een modulair systeem: je werkt de opleiding dus op je eigen tempo af.  In de dagopleiding proberen we voor een volledig opleiding schoonheidsspecialist van 1 jaar te werven. Als de groep niet vol zit dan kunnen cursisten voor deelmodules instappen. De avond kunnen ze de opleiding afwerken op eigen tempo volgens het modulaire systeem
  • Het semestersysteem betekent dat je zowel in september als januari kan starten. Voor deze opleiding geldt dat wel enkel voor de avondopleiding, maar niet voor de dagopleiding.
  • Deze opleiding is erkend voor kinderbijslag (-26 jaar). 
  • Je kan in bepaalde gevallen vermindering van inschrijvingsgeld krijgen. 

 

Momenteel kan je niet meer inschrijven. Het aanbod van het volgende semester/schooljaar komt er binnenkort aan. Indien je graag op de hoogte gehouden wordt van de start van de inschrijvingen, stuur je een mail naar de coördinator.