Folder CVO VOLT 2015-16

Brood en banket

Start lessen :
Einde lessen :
Frequentie : maximaal 1 /week
Inschrijven vanaf :
Inschrijvingsgeld : €120
Lestijden : 80
Lesmomenten
Lesmomenten later te bepalen

Module omschrijving

Deze cursus gaat 1x om de 14 dagen door.

Voorkennis

De module Basis koken al gevolgd hebben of door middel van een instapproef bewijzen dat je de basiscompetenties al beheerst. Neem contact op met info.voeding@cvovolt.be.

Inhoud

Ons aanbod voor de gevorderde hobbybakker. Wie al een basiscursus bakken volgde, of thuis regelmatig vrienden en familie verrast met homemade brood en gebak, komt in deze cursus aan zijn trekken.

Je leert er immers speciale broodsoorten, fijn gebak en speciale taarten maken. Ook themaworkshops bijvoorbeeld rond decoratie, chocolade en pralines maken deel uit van het programma.

Voorkennis

Voorkennis basis bakken is een must

Inhoud

  1. TOASTBROOD
  2. TEA-TIME
    •Palet des dames
    •Schavuitjes
  3. TIJGERBROODJES
  4. PRALINES
    •Abrikoos-mangopraline
    •Karamelvulling
  5. NOTENBROOD
  6. KAASBROODJES
  7. SOEZENBESLAG
    •soesje met rode vruchtenthee
    •zwaantjes
  8. FANTASIEBROOD
  9. ZUURDESEM BEREIDEN
  10. PECANBOTERTAARTJES
  11. TARTELETTES MET KARAMEL EN NOTEN
  12. JAGERSBROOD
  13. CITROENTAARTJES
  14. VLECHTBROOD
    • Scones met vijgen en morellen
  15. SNITBROODJES
    • Omeletten met slagroom
  16. GRAUBROT
  17. BATH BUNS
  18. DEENSE ROGGEBROODJES
    • Daquoise met limoen
    • SAVAREUX AU CAF…
    • ANADAMABROOD
    • BICUIT bakken
    • KRINGEL
    • Biscuit met slagroom en ganache
    • DAME BLANCHE