Folder CVO VOLT 2015-16

Basis dubbel boekhouden (95% e-learning)

Start lessen :
Einde lessen :
Inschrijven vanaf :
Inschrijvingsgeld : €180
Lestijden : 120
Lesmomenten
Lesmomenten later te bepalen

Module omschrijving

Voorkennis: geen

Hierin worden de basistechnieken aangeleerd van het dubbel boekhouden. Het is dan ook ideaal om met deze eenheid te starten.

De balans is het startpunt in deze lessen. Op het einde van de module kan je vlot facturen en bankrekeninguittreksels boeken en de commerciŽle documenten begrijpen, opstellen en boekhoudkundig verwerken. Ook de personeelkosten kan je vlot inboeken na het volgen van deze eenheid. De basisstudie van activa en passiva komt hier aan bod.

Ben je goed met cijfers? Dan is deze basismodule boekhouden een aanrader om te starten. Hierin worden de basistechnieken aangeleerd van de techniek van het dubbel boekhouden. De nadruk in deze module ligt op toepassingen.

Je start met het opstellen van een balans van ondernemingen. Op het einde van de module kun je vlot facturen en bankrekeninguittreksels boeken en commerciŽle documenten begrijpen, opstellen en boekhoudkundig verwerken.

Ook klanten die niet betalen en faillissementen komen aan bod. Begrippen zoals investeringen, afschrijvingen, geldbeleggingen, ... worden uitgebreid behandeld.

E-learning: Deze module wordt volledig aangeboden in afstandsonderwijs. Dit betekent dat je niet naar de les komt, maar dat je thuis alle competenties verwerft aan de hand van de leerpaden die wij ontwikkelden op onze elektronische leeromgeving. Je leerproces wordt natuurlijk op een professionele manier ondersteund door een ervaren lesgever. Je wordt zeker niet aan je lot overgelaten. Toch is deze manier van leren eerder weggelegd voor cursisten die in hogere mate zelfstandig kunnen studeren en die over voldoende zelfdiscipline beschikken. Aan het einde van deze module leg je in ons centrum een examen af.

We bieden deze module ook op andere manieren aan:
  • per week ťťn lesmoment van 4 uur
  • per week twee lesmomenten van 4 uur (intensief voor cursisten die snel vooruitgang willen boeken)
  • per week twee lesmomenten van 3 uur en half (op een normaal tempo voor anderstalige cursisten)