Folder CVO VOLT 2015-16

Aangepast koken: Gezond en veggie in de mix

Start lessen :
Einde lessen :
Frequentie : maximaal 1 /week
Inschrijven vanaf :
Inschrijvingsgeld : €120
Lestijden : 80
Lesmomenten
Lesmomenten later te bepalen

Module omschrijving

Aangepast koken : gezond en veggie in de mix
Dat “genieten van lekker eten” ook kan “zonder schuldgevoel”, bewijzen we in deze module. Ben je zelf veel bezig met gezonde voeding of moet je een bepaald dieet volgen, dan is deze module echt iets voor u. Ook wie meer vegetarische gerechten wil onderbrengen in zijn of haar dagelijks eetpatroon zullen we in deze module inspireren…
Omwille van ethische en/of ecologische motieven wil je misschien je eetgewoonten aanpassen… twijfel je over wat wel en niet kan? Ben je op zoek naar originele receptjes en combinatiemogelijkheden? Doe dan inspiratie op met ons boeiend aanbod van “vegetarische en veganistische” recepten.
Kortom een leuke mix met een gezonde twist…

Doelpubliek

Iedereen is welkom

Inhoud

INHOUDSTAFEL
1 LES 1 GLUTENVRj
1.1 MEN
1.1.1 Informatie glutenvrije voeding en alternatiev
1.1.2 Taco’s met heilbot en grapefruit-avocadosals
1.1.3 Mexicaanse chili met butternu
1.1.4 Boekweitwafels met blauwe besse
2 LES 2 VEGETARISCH/VEGA
2.1 MEN
2.1.1 Informatie vegetarische/vegan voeding en alternatieve
2.1.2 Tempeh Poesta styl
2.1.3 Goddelijke vegaburger
2.1.4 Chocolade-banoffeetaartje
3 LES 3 GLUTENVRj
3.1 MENu
3.1.1 Pittige wortelsoep met koko
3.1.2 Quinoa met oesterzwammen, schorsenerenrösti’s en gemarineerde ki
3.1.3 Glutenvrije kokoscake met limoenglazuu
4 LES 4 VEGETARISCH/VEGA
4.1 MENU
4.1.1 Indiase bhajis met tomatenchutne
4.1.2 Parmentier van quorngehakt en potimarron met sabayon van notenoli
4.1.3 Gekarameliseerde banaan met avocado-ij
5 LES 5 LACTOSEVRj
5.1 MENu
5.1.1 Informatie lactosevrije voeding en alternatieve
5.1.2 Pompoen-paprikasoep met peperkoekcrouton
5.1.3 Pastinaak-rode bietenpuree met zalmballetje
5.1.4 Rijstpap met kokos en passievruch
6 LES 6 VEGETARISC
6.1 MENU
6.1.1 Tomatensoep op z’n Zuid-Amerikaan
6.1.2 Paddenstoelenlasagn
6.1.3 Ricottataartje met woudvruchte
7 LES 7 LACTOSEVRI
7.1 MENU
7.1.1 Shashuka met zoete aardappe
7.1.2 Gelakte roodbaars en noedelslaatje met gemarineerde komkomme
7.1.3 Nicecream bow

8 LES 8 VEGETARIS
8.1 MEU 8
8.1.1 Crodino Sprit
8.1.2 Hapje van 3 x roomkaastruffel
8.1.3 Seitanragout met wortelpuree, gebakken witloof en mosterdsau
8.1.4 Millefeuille van ananas met granola en yoghur
9 LES 9 VETAM
9.1 MEU9
9.1.1 Informatie vetarme voeding (een energiebeperkt diee
9.1.2 Belang van een goede energiebalan
9.1.3 Minestrone met appe
9.1.4 Zeewolf met groentjes en gekookte aardappeltje
9.1.5 Bosbessen-kwarktat
10 LES 10 VEGETARISC
10.1 MENU 0
10.1.1 Broccolisalade met granaatappel en rozijne
10.1.2 Farfalle in een kaaskorfj
10.1.3 Butterscotch-mango-gembersundae met gemberkoekje
11 LES 11 ZOUTAM
11.1 MEU 11
11.1.1 Informatie zoutarme voeding en alternatieve
11.1.2 Tuinkruidensoep met een zelfgebakken volkorenbroodj
11.1.3 Kabeljauwfilet met kruidige champignons en risott
11.1.4 Citroenmouss
12 LES 12 VEGETARISC
12.1 MENU2
12.1.1 Kruiden-pistache-falafel uit de ove
12.1.2 Linzenbolognes
12.1.3 Chocolade panna cott
13 LES 13 SUIKERVRIJ/SUIKERAM
13.1 MENU 3
13.1.1 Informatie suikervrije voeding, zoetstoffen en suikervervanger
13.1.2 Gemarineerde mozzarella met couscous van groene bloemkool en pistach
13.1.3 Tamaririjst met gegrilde venkel, paprika en tof
13.1.4 Suikervrije Caroussel met taart, chocolademousse en cak
14 LES 14 VEGETARISC
14.1 MENU4 4
14.1.1 Aspergepesto op ciabattatoast met kwarteleitje
14.1.2 Pizza met bloemkoolbodem en rood Siciliaans bele
15 LES 15 CHOLESTEROLARM 111
15.1 MENU 1
15.1.1 Informatie cholesterolarme voeding en alternatievn
15.1.2 Aperitief “Zonnegloren
15.1.3 Tartaar van maatjesharing met appel en pri
15.1.4 Cannelloni van courgette met brochette van kalkoen en tijgergarnaal met een paprikasau
15.1.5 Aardbeientartaar met frambozensorbe

Toelatingsvoorwaarden

Deze cursus kan je starten indien je de module “basis koken” hebt gevolgd of je basiscompetenties bewijzen met een instapproef tijdens de 1ste les

Cursus materiaal

iedereen brengt elke les het volgende mee: schort, 2 keukenhanddoeken, 1 vaatdoek, een dunschiller en een aardappelmesje

Extra informatie over deze module

deze lessen zijn tweewekelijks