Folder CVO VOLT 2015-16

Apple: iPad - creatieve projecten met Word & PowerPoint (2/2) (Oranjerie) (30% e-learning)

Start lessen :
Einde lessen :
Frequentie : maximaal 1 /week
Inschrijven vanaf :
Inschrijvingsgeld : €60
Lestijden : 40
Lesmomenten
Lesmomenten later te bepalen

Module omschrijving

Je hebt de basics van je iPad zoals communiceren, info opzoeken, apps beheren,… voldoende onder de knie en je hebt reeds een basiskennis opgebouwd rond het multimedia-gebeuren. Je bent misschien al vertrouwd met Word en PowerPoint op jouw computer en bent nieuwsgierig naar hoe deze werken op jouw iPad? Of je wil vooral creatief en praktijkgericht aan de slag met deze leuke apps? Dan is deze cursus zeker iets voor jou!
De kantoorsoftware Office 365 van Microsoft biedt je met Word en PowerPoint heel wat creatieve mogelijkheden op het vlak van tekst en presentaties.
Eerst en vooral wordt je wegwijs gemaakt in het aan- en opmaken van tekstbestanden. De tekstverwerker Word is uitermate geschikt om leesaantrekkelijke documenten te genereren, die al dan niet opgesmukt worden met creatieve elementen zoals illustraties en afbeeldingen.
Heb je daarentegen behoefte aan een leidraad om digitaal een pakkend verhaal te vertellen? Of zoek je naar een leuke manier om je digitale foto’s te tonen of een impressie weer te geven van een speciale gelegenheid? PowerPoint is uitermate geschikt om tegemoet te komen aan jouw wensen op het vlak van presenteren.
Anderzijds maak je ook uitgebreider kennis met de verschillende mogelijkheden op het vlak van audio (muziek), foto en video. In combinatie met bovenvermelde Office-toepassingen vormen ze tevens de basis voor een creatieve insteek in tekst- en/of presentatiebestanden.
We kiezen er in deze opleiding bewust voor om enkel en alleen te werken op een iPad omwille van het grotere scherm dat veel prettiger werkt.
Een belangrijk weetje: Office 365 is gratis voor consumenten met een iPhone en iPad (mini)-scherm kleiner dan 10,1-inch. Op de laatste nieuwe iPads (2019) vanaf 10,2-inch, heb je een Office 365-abonnement nodig. Maar geen nood: onze school biedt jou gedurende één jaar lang een gratis abonnement aan dat je kan gebruiken op 5 apparaten, inclusief op je Windows- of Mac-computer.

Opgelet: Deze cursus bestaat uit 2 delen.

Doelpubliek

Cursisten die de modules “Apple: leren werken met een iPad / iPhone” en “Apple: iPad/iPhone: multimedia” met succes afgerond hebben en die aan de slag willen met de Office 365-apps Word en PowerPoint.

Inhoud

Gemeenschappelijke onderwerpen:
• Apps downloaden / installeren / updaten
• Microsoft-account instellen
• Overzicht werkomgeving: werken met het lint en de vele opties
• Bestaande documenten openen en aanpassen
• Documenten bewaren: lokaal