Folder CVO VOLT 2015-16

Android: multimedia & e-services (1/2) (Oranjerie)

Start lessen :
Einde lessen :
Frequentie : maximaal 1 /week
Inschrijven vanaf :
Inschrijvingsgeld : €90
Lestijden : 60
Lesmomenten
Lesmomenten later te bepalen

Module omschrijving

Je hebt de basics van je smartphone zoals communiceren, info opzoeken, apps beheren, … voldoende onder de knie en je bent op zoek naar hetgeen je nog allemaal met je hebbeding kan uitrichten. De opleiding “Android: multimedia & e-services” biedt je enerzijds de mogelijkheid om je onder te dompelen in het multimedia potentieel van jouw smartphone. Naast het feit dat er aandacht wordt besteed aan het gebruik van de camera, leer je ook de muzikale kwaliteiten van jouw toestel ontdekken, krijg je een beter inzicht in de videoperspectieven en komt ook het bewerken van multimediabestanden (foto, audio & video) aan bod. Anderzijds wordt er ook tijd besteed aan het gebruik van e-services. Welke diensten er juist de revue passeren wordt in gezamenlijk overleg met de groep beslist.

Opgelet: Deze cursus bestaat uit 2 delen. Voltooi en betaal eerst deze inschrijving volledig. Schrijf daarna online in de cursus Android: multimedia & e-Services (2/2).

Doelpubliek

Cursisten die de module “Android: leren werken met een smartphone” met succes afgerond hebben en aan de slag willen met multimedia en e-Services.

Inhoud

• Camera: foto’s maken en video opnemen
• Fotobewerking: bijsnijden, belichting en kleuren corrigeren, verscherpen, vervagen, …
• Foto’s opsmukken en collages maken
• Creatieve filters gebruiken en kaders toevoegen aan foto’s
• Muziekbestanden beheren en afspeellijsten maken
• Ringtones en andere geluiden downloaden en gebruiken
• Audio- en videobestanden bewerken: inkorten, splitsen, exporteren, …
• Screenshots en instructiefilmpjes maken
• Introductie multimediatoepassingen: Google Chromecast, Sonos home sound system, Twinkly christmas lightning, …
• e-Services: grotendeels in samenspraak met de groep op basis van interesse

Toelatingsvoorwaarden

Deelcertificaten behaald van de modules "Aan de slag met ICT" en "E-communicatie, internet en online diensten" of bij ontbreken ervan bereid zijn deze kennis te bewijzen door middel van een toelatingsproef. Het spreekt vanzelf dat de deelcertificaten bij voorkeur behaald werden tijdens een opleiding Android.

Extra informatie over deze module

Opgelet: Deze cursus bestaat uit 2 delen. Voltooi en betaal eerst deze inschrijving volledig. Schrijf daarna opnieuw online in voor de cursus Android: multimedia & e-Services (2/2).