FAQ

Voor alle info rond inschrijvingen, kosten en niveautesten kan je terecht op de pagina "Inschrijven".
Voor andere vragen kan je terecht bij de opleidingscoŲrdinator of het secretariaat.

Op regelmatige tijdstippen worden op onze verschillende campussen infomomenten georganiseerd. Hier kan je terecht indien je nog vragen hebt over alle cursussen en opleidingen die op de bepaalde campus ingericht worden. Inschrijven is dan ook mogelijk.

Klik hier voor alle data.

Indien je niet op deze data kan langskomen, kan je voor meer specifieke informatie of eventueel een afspraak contact opnemen met de opleidingscoŲrdinator. De contactinformatie vind je op de specifieke opleidingspagina. Je mag uiteraard ook contact opnemen met het secretariaat of even langsgaan tijdens de openingsuren.

Je kan een studentenkaart krijgen op het secretariaat. Je brengt hiervoor een pasfoto mee. Je kan hiermee eventueel kortingen krijgen bij lokale partners.
Lees hier alle informatie over opleidingscheques.

Lees hier alle informatie over KMO-Portefeuille.

Lees hier alle informatie over het Vlaams opleidingsverlof (VOV).

Of je een diploma of (deel)certificaat haalt, hangt af van je gekozen traject.

Bij cvo volt kan je voor veel opleidingen een diploma secundair onderwijs behalen. Heb je al een diploma secundair, dan behaal je een certificaat dat in combinatie met dit diploma leidt tot een nieuw diploma Secundair Onderwijs.

Een opleiding bestaat altijd uit meerdere modules. Voor elke module die je succesvol beŽindigt, krijg je een deelcertificaat. Dat deelcertificaat is geen officieel bekwaamheidsbewijs, enkel een bewijs dat je geslaagd was voor een module. Op het einde van al onze opleidingen krijg je een door de overheid erkend certificaat waarmee je op de arbeidsmarkt terecht kan.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs, dan combineer je de door jou gekozen opleiding met Algemene Aanvullende Vorming (AAV). Op het einde, bij het succesvol afronden van alle modules en vakken van AAV, krijg je dan je diploma Secundair Onderwijs waarmee je op de arbeidsmarkt of in het hoger onderwijs terecht kan.

Cvo volt is een officiŽle onderwijsinstelling en is gesloten tijdens alle schoolvakanties.

Dankzij cvo volt kan wie zich inschrijft een gratis Office-pakket (Excel, Outlook, PowerPoint, Publisher, Word, OneNote, Access) installeren en gebruiken op vijf toestellen. Bovendien krijg je er een OneDrive cloud opslag van 1 terabyte en een Minecraft licentie bij. De software kan gebruikt worden zolang je een actieve cursist bent bij cvo volt (met behoud van account tot en met 31/12 na het einde van het schooljaar waarop je bent ingeschreven).

Bekijk hier hoe je de software kan installeren.

In de campussen van Aarschot, Diest en Haacht kan je inloggen met je volt-account (@cursist.cvovolt.be) en eigen wachtwoord.
Op de campussen Heverlee en Tienen kan je inloggen op het netwerk WifiVolt met het paswoord Volt3001.

Bij cvo volt hechten we belang aan je gezondheid en je veiligheid. Je kan hier onze evacuatieplannen raadplegen.

Cvo volt volgt de coronasituatie mee op en garandeert dat al haar cursisten op een veilige en ontspannen manier toch les kunnen blijven volgen. Een aantal modules plannen we sowieso in gecombineerd onderwijs. Voor de modules in contactonderwijs respecteren we de veiligheidsrichtlijnen van de overheid. Volg hier de updates.