Folder CVO VOLT 2015-16

TECH: Fietshersteller

Campus: Campus De Oranjerie Diest | Boudewijnvest 3, 3290 Diest
Brochures & bijlages: planning en kosten
Secretariaatsmedewerker: Myriam Marcoen | myriam.marcoen@cvovolt.be
Contact
: Michel Geeraerts | michel.geeraerts@cvovolt.be
Inschrijven: online of op het secretariaat (openingsuren)

Is deze opleiding iets voor mij?

Ben jij een enthousiaste toerfietser, bezeten van de wielermicrobe, of eerder iemand die noodgedwongen de fiets neemt om te ontsnappen aan de hedendaagse drukte in het verkeer? Iedereen die de fiets gebruikt vind zijn gading in onze opleidingen fietsmontage en onderhoud want niets is zo handig als zelf weten hoe je je stalen ros in topconditie kan houden! De fiets heeft de laatste jaren een enorme technologische sprong gemaakt wat maakt dat aan een fiets sleutelen toch niet meer zo vanzelfsprekend is.

Iedereen kan wel een band plakken of een bel monteren op een fiets maar ben je op zoek naar dat beetje meer en wil je je fiets op een verantwoorde manier onderhouden en herstellen ben je in deze opleiding aan het juiste adres.

Wat mag je verwachten?

  • de cursus is voor iedereen toegankelijk, je krijgt een zeer uitgebreide praktijkgerichte en heldere digitale cursus, door de lesgever geschreven.
  • de cursussen worden gegeven door een lesgever die zelf actief is als fietshersteller.
  • de lessen gaan door in een volledig uitgerust atelier, je kan dus op eigen tempo je eigen materiaal verzamelen met advies van de lesgever
  • je kan tijdens de lessen natuurlijk aan je eigen fiets sleutelen, of reparaties meebrengen van thuis om onder begeleiding te herstellen.

Wat ga je leren?

We leren je zowel de basistechnieken als de moderne technologieŽn aan vanuit een praktijkgerichte opleiding. Zoals sommigen onder ons gezegend zijn met "groene vingers" gaat het bij ons om "zwarte vingers".

Wat na de opleiding?

Na het beŽindigen van het volledige traject ontvang je het certificaat Fietshersteller en kan je je vestigen als zelfstandige.

Wordt hernomen volgend semester/schooljaarMADIWODOVRZACampus Inschrijven
1e jaar: Opbouwen en afstellen fietsen
Lesmomenten later te bepalen
 
2e jaar: Diagnose en herstelling fietsen
Lesmomenten later te bepalen
 
3e jaar: Onderhoud fietsen en Geavanceerde fietstechnologie
Lesmomenten later te bepalen